Eerste groep leergang Agile gestart

18-01-2017

Professionals krijgen handvatten om Agile toe te passen in de praktijk

Na de successen van het Agile Congres georganiseerd door Samenwerking Noord en IT Academy colleges: Workshop Agile zijn vandaag acht professionals gestart met de leergang Agile georganiseerd door IT Academy Noord-Nederland. Op locatie van de Hanzehogeschool, EnTranCe, leren zij in zes dagen wat Agile is en hoe je dit toepast in de praktijk. 

In het kort komt Agile neer op snel reageren op een snel veranderende wereld. Voor een uitgebreidere beschrijving is het aan te raden de Agile Manifesto na te slaan. Vandaag zijn de deelnemers gestart met een basisintroductie in Agile en zijn ze opzoek gegaan naar Agile binnen hun eigen organisatie. Jan Salvador van der Ven, Sandra Warmolts en Bas Dijkstra zijn de docenten van de leergang. Tijdens de komende lesdagen staan Scrum, Lean Startup en geautomatiseerd testen op het programma.


Deelnemer Leergang Agile: “Er komen veranderingen binnen het bedrijf aan. Een aantal collega’s werken al Agile. Aan mij om mee te gaan met Agile”. 


Op 1 maart wordt deze leergang afgesloten met Agile in de praktijk met daarin onder andere hoe Agile methoden aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Na het succesvol afronden van de leergang ontvangen de deelnemers een certificaat.


  • Deel