Eerste editie leergang Ethical Hacking een groot succes

13-03-2019

Op maandag 11 maart heeft de eerste groep IT-professionals de leergang Security/ Ethical Hacking succesvol afgerond. Met een diploma Security/ Ethical Hacking op zak kunnen de deelnemers aan de slag als junior Ethical Hacker. De IT Academy speelt met deze leergang in op het tekort aan cybersecurityspecialisten in het Noorden.

In acht maanden tijd volgden de deelnemers vier verschillende modules en behaalden zij hun afsluitende opdracht. Met als doel: fundamentele kennis op doen van cybersecurity en vaardigheden leren om als ethical hacker een webapplicatie te testen op basis van de OWASP top 10 en hierover te rapporteren/ adviseren. Basis netwerken, netwerkbeveiliging, ethical hacking en informatiebeveiliging passeerden de revue. Tijdens de afsluitende opdracht hebben zij een webapplicatie getest aan de hand van de OWASP top 10, kwetsbaarheden geïdentificeerd en op basis hiervan een rapportage/adviesrapport geschreven met aanbevelingen.

Tegenwoordig is alles, maar ook iedereen verbonden aan het internet en daardoor ook ‘hackable’. De technologische ontwikkelingen gaan dan ook razendsnel en in het Noorden is er een tekort aan cyber security specialisten. Met de leergang Security/ Ethical Hacking speelt de IT Academy hierop in. Dit programma van de IT Academy kenmerkt zich door een mix van theorie en praktijk aangevuld met inspirerende gastsprekers die hun praktijkervaring delen. Na het succes van de eerste editie presenteert de IT Academy binnenkort de volgende editie. Houd hiervoor de website in de gaten.

  • Deel