Docenten voor de opleiding HBO-ICT gezocht

06-06-2016

ICT is razend populair onder jongeren. Dit blijkt uit de gigantische toename in het aantal aanmeldingen voor de HBO-ICT bacheloropleiding van de Hanzehogeschool Groningen dit jaar. Inmiddels hebben 440 aspirant studenten zich aangemeld voor deze voltijd opleiding, wat een stijging is van ruim 30% ten opzichte van het aantal aanmeldingen vorig jaar. En ook voor de deeltijd variant is een verdubbeling van het aantal aanmeldingen waargenomen. Vanwege deze sterke toename in ICT-studenten staan er voor het komende academische jaar meerdere vacatures open binnen het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen. 

Dat er schaarste is op de ICT-arbeidsmarkt is alom bekend. Reden te meer om het grote aantal nieuwe studenten met enthousiasme te ontvangen. Deze schaarste raakt niet alleen het bedrijfsleven; het heeft ook zijn doorwerking op de beschikbaarheid van ICT-docenten voor kennisinstellingen. Momenteel heeft de Hanzehogeschool Groningen meerdere FTE’s aan vacatures die we graag ingevuld zien door enthousiaste vakmensen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de ICT’ers van morgen!

Het Instituut voor Communicatie, Media  & IT is op zoek naar inspirerende (praktijk)docenten op het gebied van Software Engineering (SE) en Network & Security Engineering (NSE). Naast minimaal een bachelor diploma heeft de ideale kandidaat, afhankelijk van de vacature waarop hij/zij solliciteert, relevante kennis en werkervaring op het gebied van SE of Networking en is hij/zij bekend met nieuwe methoden, technieken en SE gereedschappen of Security waarbij kennis van Digital Forensics een pré is. Docenten van de Hanzehogeschool Groningen kunnen rekenen op uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit is een fijne bijkomstigheid naast het dag in dag uit faciliteren van de professionele en persoonlijke groei van jonge ICT’ers. Voor een uitgebreide omschrijving van de HBO-ICT vacatures kun je hier terecht.  

  • Deel