Digitale Transformatie het thema van tiende IT Academy colleges

02-04-2019

Afgelopen donderdag, 28 maart, vond de tiende editie van IT Academy colleges plaats op de Hanzehogeschool Groningen. De ruim dertig aanwezigen werden door Bart Jan Hoekman, hogeschooldocent Technology, geïnformeerd over de impact van (digitale) technologieën op mens, bedrijf en samenleving. Het tweede deel van het college stond in het teken van een interactieve sessie Design Thinking, waarbij in tweetallen en in groepsverband een beroep werd gedaan op creativiteit. Bob Kolsters en René van Scheltinga gaven namens de Hanze Ontwerpfabriek invulling aan deze sessie.

“Wie denkt dat de wereld over 10 jaar radicaal is veranderd?” Met deze vraag aan de deelnemers begon Bart Jan Hoekman aan het eerste deel van het college. Een ruime meerderheid stak zijn of haar hand op en dat was de start van een introductie wat er allemaal kan gaan veranderen. De opkomende technologieën, waaronder Blockchain, Artificial Intelligence (AI), Virtual Reality (VR) en Internet of Things hebben impact op het proces en personeel van organisaties, de markt waarin zij opereren en nemen risico’s met zich mee. Wat zijn deze technologieën, wat kunnen we ermee en wat is de menselijke behoefte? Bart Jan gaf hier in het eerste deel antwoorden op.

Blockchain gaat over het digitaliseren van vertrouwen via het internet

Tijdens de workshop Design Thinking, verzorgd door de Hanze Ontwerpfabriek, maakten de deelnemers kennis met de basiselementen van Design Thinking. Zij experimenteerden met deze methode om te kijken hoe zij de kracht van technologie kunnen inzetten voor hun eigen organisatie of in hun privé situatie.  Zo kwamen er ideeën voor nieuwe producten en diensten.

Volgende editie
Om de innovatieve kracht van het Noorden te versterken en netwerken blijvend met elkaar te verbinden biedt IT Academy Noord-Nederland regelmatig IT Academy colleges aan. Op 23 mei staat IT Academy colleges: Futures Literacy op het programma. Futures Literacy is dé ultieme 21st century skill, een methodologie die ons leert de toekomst te gebruiken om het heden te innoveren. Meer weten? Kijk op onze evenementenpagina.

  • Deel