Derde editie opleiding Data Science van start

13-03-2017

Maandag 13 maart, Groningen. Voor de derde keer in een jaar tijd is er een groep professionals gestart met de opleiding Data Science van IT Academy Noord-Nederland. Met 18 deelnemers is het de grootste groep tot nu toe. Medewerkers uit heel Noord-Nederland én andere delen van het land gaan de komende maanden bij de Hanzehogeschool zich het Data Science vak eigen maken. 

De deelnemers werden door kerndocent Talko Dijkhuis geïnformeerd over de opzet van het programma en direct meegenomen in de wereld van Data Science. Van het prille begin, ten tijde van de tweede wereldoorlog, met de ontwikkeling van de Turing machine, tot en met geavanceerde technieken als machine learning en predictive analysis die vandaag de dag het vakgebied vormgeven.

Na deze introductie zijn de deelnemers direct aan de slag gegaan met een workshop Design Thinking. Voordat je überhaupt met data aan de slag gaat is het cruciaal het doel hiervan vast te stellen, voortkomend uit een behoefte. Hier is naast kennis van zaken ook creativiteit voor nodig. Tijdens een inspirerende sessie van de Hanze Ontwerpfabriek onder leiding van René van Scheltinga en Bob Kolsters werd de groep uit haar comfort zone gehaald en is het eerste concept voor een project bedacht.  

Dinsdag 14 maart start de meerderheid van de deelnemers met de eerste module (Databases). Vanwege de modulaire opbouw van het programma zullen een aantal anderen op een later moment instromen. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen. 

  • Deel