Deelnemers ronden eerste editie Programmeren succesvol af

11-07-2018

Op vrijdag 6 juli heeft de eerste groep de leergang Programmeren in Java succesvol afgerond. Voorafgaand aan de diploma-uitreiking vonden de eindpresentaties plaats. De deelnemers presenteerden in teamverband een webapplicatie die zij zelf hebben ontwikkeld. Zij zijn de leergang gestart om hun kennis te verbreden of een switch te maken naar de ICT. De IT Academy heeft in samenwerking met de docenten van het Instituut voor Communicatie, Media & IT deze leergang ontwikkeld.

Op 22 september 2017 zijn de deelnemers gestart met de leergang Programmeren van IT Academy Noord-Nederland. Iedere vrijdagochtend, 33 dagdelen, kregen zij programmeerles van docenten van de Hanzehogeschool Groningen. De leergang is opgedeeld in back-end programmeren, databases, front-end programmeren en een eindopdracht. De deelnemers zijn nu in staat om zelfstandig of in teamverband een (web) applicatie te ontwikkelen.   

Na het succes van de eerste editie, is de IT Academy in april van dit jaar een tweede groep gestart. Met de leergang Programmeren is er dan nu een leergang die geschikt is voor een breed publiek. Dat blijkt uit de diversiteit van deelnemers in beide edities: werkzoekenden, docenten en allerlei professionals meldden zich aan. Daarnaast speelt de leergang in op de grote vraag naar opgeleide ICT’ers in de regio. Een aantal deelnemers hebben door dit traject een carrière-switch gemaakt en zijn nu aan de slag als programmeur. De verwachting is dat de IT Academy in het najaar van 2018 of het voorjaar van 2019 wederom een nieuwe editie start. 

  • Deel