Deelnemers Programmeren ontvangen diploma

05-03-2019

Afgelopen vrijdag heeft de tweede groep de leergang Programmeren succesvol afgerond. Op de laatste dag stonden de eindpresentaties op het programma en werd de dag feestelijk afgesloten met het uitreiken van de diploma’s. Als afsluitende opdracht hebben de deelnemers in teamverband een webapplicatie ontwikkeld. Een diverse groep, waaronder bijvoorbeeld werkzoekenden, applicatiebeheerders en testers volgden de leergang met als doel hun kennis te verbreden of een switch te maken naar de ICT.

De deelnemers van de leergang kunnen nu aan de slag als junior Java Programmeur. Sinds april 2018 kregen zij iedere vrijdagochtend, 33 dagdelen, programmeerles van docenten van de Hanzehogeschool Groningen. De leergang is opgedeeld in drie modules (Back-end, Databases en Front-end) en een afsluitende opdracht. Tussentijds stonden er nog bedrijfsbezoeken aan IBM en DUO op het programma. De afsluitende opdracht bestond uit het ontwikkelen van een webapplicatie in teamverband, het opleveren van een projectvoorstel en het presenteren van de resultaten. Voorbeelden van het eindproduct waren een tijdregistratie-app, offerte-tool en een sollicitatie-applicatie. De producten werden op originele wijze gepresenteerd aan de deelnemers, docenten en deelnemers van de derde editie van de leergang Programmeren. De deelnemers uit de derde editie hebben nu de eerste module afgerond en konden een kijkje nemen naar waar zij naar toewerken.

De leergang Programmeren is ontwikkeld door IT Academy Noord-Nederland en de docenten van het Instituut voor Communicatie, Media en IT. Op 22 september 2017 is de eerste editie van start gegaan. Na het succes van de eerdere edities start in september van dit jaar alweer de vierde groep. Inschrijven voor deze editie is nog mogelijk, klik daarvoor hier. De leergang speelt in op de grote vraag naar opgeleide ICT’ers in de regio.  

  • Deel