Deelnemers Make IT Work behalen opleidingstraject Software Engineering

01-07-2019

Op vrijdag 28 juni hebben deelnemers van cohort 1: Software Engineering het opleidingstraject met succes afgerond. Zij zijn daarmee de eerste groep in Noord-Nederland die van start gaan bij de aangesloten werkgevers voor een periode van minimaal zes maanden. Tijdens deze laatste opleidingsdag presenteerden de deelnemers hun project en resultaten aan de werkgevers.

De deelnemers van het opleidingstraject Make IT Work zijn in maart van dit jaar gestart met de opleidingsrichting Software Engineering. Zij waren de eerste groep die met het traject startte in Noord-Nederland. Tijdens de opleidingsperiode zijn zij aan de slag gegaan met onder andere programmeren in Java, Databases, Object Georiënteerd Programmeren, Webapplicaties, Scrum, Angular, softskills en een eindopdracht. Op 28 juni hebben zij hun project en resultaten gepresenteerd aan de werkgevers bij wie ze aan de slag gaan.

Na een korte introductie van Robin van den Berg, directeur van de IT Academy en Marion Koops, accountmanager Make IT Work was het aan de kandidaten om hun zelf gebouwde applicaties te presenteren. Onder andere een teksteditor, een cv-maker, en een administratieve tool voor een sportcoach passeerden de revue. De middag werd afgesloten met een borrel.

IT Academy Noord-Nederland rolt in samenwerking met NHL Stenden en de Hogeschool van Amsterdam het traject uit in Noord-Nederland. Make IT Work kent verschillende fases, waaronder: het online assessment, een voorbereidingsdag, een werkgeversmarkt, de opleiding en een arbeidsovereenkomst van minimaal zes maanden bij een van de aangesloten werkgevers.

  • Deel