Data Science studenten ontvangen diploma

29-03-2017

Op maandag 27 maart heeft de eerste groep van zestien deelnemers de opleiding Data Science van IT Academy Noord-Nederland succesvol afgerond. Deze afsluitende dag van de opleiding bestond uit een goed gevuld programma, met een gastcollege van Martin Hetebrij en een diplomering. De deelnemers zijn in een jaar tijd opgeleid tot junior data scientists en in staat om zowel data analyse als data science projecten uit te voeren. 

Tijdens de afsluitende dag nam Martin Hetebrij, oprichter van De Politieke Dimensie, de deelnemers mee in politiek handelen. De insteek van de training was erop gericht om data science verder te brengen binnen organisaties. Het begrijpen van de politiek binnen de eigen organisatie en daar naar weten te handelen is hierin cruciaal. Verder sprak Trijnie Faber, Dean Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool, de aanwezigen toe. De diploma’s werden uitgereikt door Talko Dijkhuis, de hoofddocent van de opleiding Data Science. 

De opleiding werd in 2015-2016 ontwikkeld in samenwerking met Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen. Op 7 maart 2016 is deze eerste groep aan de opleiding gestart. Het programma bestond uit negen modules en een afsluitende opdracht. Sinds de start van deze eerste editie zijn alweer twee nieuwe groepen aan de opleiding begonnen die mede dankzij de feedback van de eerste groep verder ontwikkeld en geprofessionaliseerd is.

Geïnteresseerd in de opleiding Data Science? Bekijk onze opleidingenpagina


  • Deel