Data Science student aan het woord

27-10-2016

Erik Bloemsma is werkzaam bij de Gasunie als Senior modelleerder en volgt tevens de opleiding Data Science bij de IT Academy. Als modelleerder houdt hij zich bezig met het bouwen van modellen die gastransport simuleren. Daarnaast is hij nauw betrokken bij analytics projecten en haalt hij zinvolle informatie uit data. Onlangs interviewden we Erik over zijn ervaringen met de Data Science opleiding.

Van data opslag tot zelflerende algoritmes

“Grofweg gezien kan je de opleiding opdelen in twee delen. Eén gedeelte houdt zich bezig met de (slimme) opslag van data; van traditionele database systemen tot aan data warehousing en NoSQL  modellen. De andere helft richt zich op de data analyse, variërend van simpele statistische bewerkingen tot aan data mining methodes en zelflerende algoritmes. Met mijn achtergrond als natuurkundige en huidige werkzaamheden zal het je niet verbazen dat ik het analyse gedeelte het leukst vindt.” 


Direct toepasbare technieken

“Inmiddels zijn we bijna aan het eind van de opleiding, maar de module over machine learning is één waar ik al sinds het begin van de opleiding erg naar uitgekeken heb. Verder hebben we net de module “predictive analysis” achter de rug. Het leuke hiervan was dat ik de verschillende technieken die we behandeld hebben ook direct kon toepassen bij een van de vraagstukken waar ik in mijn werk mee bezig ben.”  

Klik hier voor het complete interview. 

  • Deel