Certified Agile Tester training gestart in Leeuwarden

30-05-2018

Op woensdag 30 mei is de vijfdaagse training Certified Agile Tester van start gegaan. Deze training wordt voor de tweede keer georganiseerd door IT Academy Noord-Nederland. Deze editie vindt plaats in Tresoar, een bruisende locatie in Leeuwarden. Onder leiding van een gecertificeerde en geaccrediteerde trainer worden professionals opgeleid tot International Software Quality Institute (ISQI) Certified Agile Tester. 

Testers in een agile of DevOps omgeving komen steeds vaker grote veranderingen tegen in hun dagelijkse werkzaamheden. Deze veranderingen vereisen nieuwe kennis, andere denkwijze en hebben veel impact op het werk en de rol van de tester. ISQI heeft daarom de nieuwe certificering en training Certified Agile Tester (CAT) ontwikkeld. Deze training is opgezet voor testers, test-coördinatoren en test-managers die momenteel in een agile-omgeving werken. Ook voor professionals die geïnteresseerd zijn in testactiviteiten binnen agile is dit een interessant traject om te volgen.

Tijdens deze vijfdaagse training wordt er dieper ingegaan op de principes van agile softwareontwikkeling, de verschillen tussen testen in een agile aanpak en niet-agile aanpak, de rol van een tester in een agile team en de uitdagingen van niet-test gerelateerde activiteiten in een agile team. Ook komen tijdens de training de softskills nadrukkelijk aan de orde. Op de laatste dag gaan de deelnemers het CAT examen doen.

  • Deel