Big Data & Recht college

12-01-2017

Donderdag 19 januari van 15.00  - 17.00 uur vindt de tweede editie van IT Academy colleges plaats. Op locatie van het Kasteel in Groningen geeft mr. Koen Konings van ZENN Advocatuur een college Big Data & Recht. De kansen op het gebied van Big Data zijn veelbelovend, maar werken met Big Data kan soms frictie opleveren met regels van het intellectuele eigendomsrecht en het privacyrecht. In dit exclusieve college zet  dhr. Konings de verhouding tussen Big Data met het auteursrecht, databankenrecht en de regels omtrent bescherming van persoonsgegevens uiteen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar en aanmelden kan hier. Het college zal ook live gestreamd door de Groninger Internet Courant (GIC).

Grenzen, mogelijkheden en onmogelijkheden

Big Data en Data Science zijn termen waar we niet meer omheen kunnen. Veel organisaties worstelen tegenwoordig met het omzetten van Big Data via Data Science in waarde. In dit proces is het echter ook van belang dat databanken- & auteursrecht en de regels omtrent bescherming van persoonsgegevens in ogenschouw genomen worden. Het combineren van datasets - wat vaak juist de meest kostbare inzichten kan opleveren - is bijvoorbeeld vaak niet toegestaan. Of wat te denken van bedrijven die bepaalde individuen anders behandelen of zelfs uitsluiten op basis van voorspellingen die gebaseerd zijn op het gedrag van een groep. Om binnen de wet te blijven opereren is het van belang dat iedereen binnen de organisatie (van de manager tot data scientist) op de hoogte is van de grenzen, mogelijkheden en onmogelijkheden van Big Data.   


Koen Konings - Advocaat 3.0

Een informatiemaatschappij vereist een informatierechtspecialist. Dat is mr. Koen Konings. Internet, software, automatisering en verwerking van persoonsgegevens zijn dagelijkse kost voor iedere ondernemer, zowel voor leveranciers als voor afnemers. Koen Konings bestrijkt al deze gebieden met zijn specialismen in IT-recht, privacy, intellectueel eigendomsrecht en ondernemingsrecht. Als advocaat bij ZENN Advocatuur maakt hij contracten en voorwaarden, staat hij bedrijven bij in geschillen en onderhandelingen en helpt hij identiteit en intellectueel eigendom te beschermen en te handhaven voor de rechter. Tevens verzorgt hij gastcolleges binnen de Data Science  opleiding van IT Academy Noord-Nederland.

  • Deel