Big Data raakt ons allemaal

01-03-2017

Maandag 13 maart gaat de derde editie van de opleiding Data Science in Groningen van start. Professionals uit de drie noordelijke provincies gaan de komende maanden met big data analyse en voorspellende modellen aan de slag. Ook deze keer doen er medewerkers van zeer uiteenlopende organisaties en branches mee. Er zijn nog een gering aantal plekken beschikbaar.

Eerder dit jaar publiceerden we een overzicht van trends en ontwikkelingen op het gebied van Big Data in Nederland. Uit cijfers van het CBS bleek dat vooral telecombedrijven en verzekeraars inzetten op Big Data analyse. Big Data raakt ons echter allemaal. Mede daarom ontwikkelde de IT Academy de opleiding Data Science, zodat iedere organisatie die met Data Science aan de slag wil hiermee op weg geholpen wordt. Kijkend naar de aanmeldingen voor de opleiding is er een grote diversiteit aan organisaties die zich ook hierop (willen) toeleggen. Naast deelnemers uit de verzekeringsbranche zullen bijvoorbeeld ook professionals uit het onderwijs, het MKB, de reisbranche en het (semi)publieke domein aan de komende editie meedoen. 

De IT Academy opereert vanuit de Zernike Campus in Groningen, maar zet zich in voor heel Noord-Nederland. Hierbij is kennisdeling alsmede het verbinden van partijen binnen de gehele regio altijd de insteek. Een opdracht die goed lijkt te slagen: aan de opleiding Data Science zullen medewerkers van organisaties uit Drenthe, Friesland en Groningen deelnemen.

Wilt u ook data scientist worden? Of heeft u medewerkers die uw organisatie kunnen versterken door het volgen van de opleiding Data Science? Ga dan naar de opleidingspagina. Er zijn nog maar een gering aantal plekken beschikbaar. 

  • Deel