Bezoek van de Schotse regering aan Founded in Groningen en IT Academy

16-04-2019

Op maandag 15 april bracht Ian Spencer, Strategisch Beleidsadviseur Economische Zaken van de First Minister van Schotland, een informeel bezoek aan Founded in Groningen en IT Academy Noord-Nederland. Het bezoek aan de IT Academy was gericht op het delen van kennis op het gebied van Leven Lang Leren, het ontwikkelen van vraaggestuurd onderwijs en het betrekken van het bedrijfsleven bij onderwijstrajecten.

De Schotse regering is druk bezig met stappen zetten richting de digitale toekomst, zoals het omscholen van mensen met beroepen die kwetsbaar zijn voor automatisering, maar ook nieuwe en innovatieve manieren van samenwerking en ondernemerschap. Spencer sprak met Founded in Groningen over hoe startups het beste kunnen samenwerken met overheden en zo samen maatschappelijke problemen op een concrete en efficiënte manier kunnen aanpakken. Founded in Groningen heeft hiervoor het Startup in Residence programma en de Schotse regering faciliteert het CivTech programma.

Aan het einde van de ochtend bracht Ian Spencer een bezoek aan IT Academy Noord-Nederland op locatie van de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen. Het thema van het bezoek was een ‘leven lang leren’. Met als voorbeeldprojecten Codeclan, digital skills academy, uit Schotland en de IT Academy van de Hanzehogeschool Groningen, werd er gesproken over de mogelijkheden van het betrekken van het bedrijfsleven bij het ontwikkelen van actueel onderwijs. Vanuit Schotland is belangstelling voor de leergangen van de IT Academy en de opzet van het omscholingstraject Make IT Work. Daarnaast was ook Louis Spaninks, directeur opleidingsfonds CA-ICT, aanwezig bij dit bezoek. Gesproken werd over hoe het concept van het omscholingstraject Make IT Work uitgebreid kan worden naar andere sectoren en hoe verschillende sectoren kunnen samenwerken aan het oplossen van de mismatch op de arbeidsmarkt.

  • Deel