Lean Startup meetup

13-04-2017

Op 12 april organiseerden AgileHubNoord en IT Academy Noord-Nederland een Lean Startup meetup bij de Hanzehogeschool Groningen. Het evenement vond plaats in Hilab, onderdeel van de Digital Society Hub en dé projectruimte voor studenten van het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Tijdens deze meetup kreeg de noordelijke agile community een introductie in de beginselen van de Lean Startup onder leiding van agile coach Jan Salvador van der Ven.   

Een van de fijnste dingen van startups is dat je bezig bent om van je eigen ideeën producten te maken. Belangrijk onderdeel hiervan is het delen van je ideeën, want door over je ideeën te praten ontwikkel je ze verder. Het product lanceren, feedback ophalen en dan verbeteringen doorvoeren kan een belangrijke succesfactor vormen voor de startup.

Na een introductie van de termen rondom Lean Startup door Jan Salvador van der Ven - die verder besproken werden tijdens het buffet - leerden de deelnemers in teams spelenderwijs de lean principes toepassen in een startup setting. Het Playing Lean bordspel werd hiervoor gebruikt, welke het hoogst gewaardeerd werd tijdens de retrospective aan het einde van de meetup.    

AgileHubNoord is een onafhankelijke netwerkorganisatie die als doel heeft om Agile-professionals en geïnteresseerden uit Noord-Nederland met elkaar te verbinden en organiseert regelmatig meetups op locatie bij organisaties in Noord-Nederland. 


  • Deel