500ste professional bij de IT Academy opgeleid

14-07-2016

IT Academy Noord-Nederland heeft gedurende de afgelopen twee jaar 500 professionals in het Noorden om-, bij- en opgeschoold op het gebied van ICT. Gezien de structurele tekorten die er op de ICT-arbeidsmarkt zijn is dit resultaat van groot belang voor de noordelijke economie. Michael Arends van DUO was de 500ste persoon die een opleiding aan de IT Academy volgde en werd daarom na het voltooien van de training Scrum Product Owner in het zonnetje gezet.   

September 2014 ging het IT Academy Noord-Nederland programma van start met als doel het versterken van de noordelijke ICT-arbeidsmarkt door middel van onderwijs, onderzoek en innovatie. Initiatiefnemers Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Samenwerking Noord en IBM bundelden hierin hun krachten om samen het tekort aan ICT’ers het hoofd te bieden. Regievoerder Hanzehogeschool stelde een compact programmateam samen dat kwalitatief sterke en vooral ook vraaggestuurde ICT-opleidingen moest gaan verzorgen en ontwikkelen. 


Breed spectrum aan opleidingen

Twee jaar en 500 opgeleide professionals later kan men terugkijken op een geslaagd traject. In deze relatief korte periode is er een breed spectrum aan opleidingen ontwikkeld en georganiseerd: van softskills trainingen tot een volledig nieuw ontwikkelde Data Science opleiding. Daarnaast wordt er momenteel met verschillende partijen een basisopleiding programmeren voor werkzoekenden ontwikkeld. 


We blijven niet hangen in plannenmakerij

Volgens programmamanager Roland Hiemstra is het succes goed te verklaren: “We ontwikkelen alleen vraaggestuurd onderwijs samen met het werkveld waarbij experts en docenten van de aangesloten organisaties deel uitmaken van de opleidingen. Onze kracht is dat we een zeer pragmatische aanpak hanteren; we blijven niet hangen in plannenmakerij.”     


Michael Arends

Michael Arends was woensdag 13 juli de gelukkige 500ste deelnemer. Michael is werkzaam bij DUO als coördinator van een team ICT'ers en volgde samen met andere medewerkers van DUO en ODC de training Scrum Product Owner. Om te vieren dat hij de 500ste professional is die bij de IT Academy een opleiding heeft gevolgd, ontving hij o.a. een bos bloemen en een gratis training naar keuze.   


Mitchell Dröge (IT Academy) & Michael Arends (DUO)
Mitchell Dröge (IT Academy) & Michael Arends (DUO)
  • Deel