De IT Academy viert 1 jaar samen groeien

28-08-2015

Een succesvol jaar

De IT Academy is sinds september 2014 zich in aan het zetten voor een hoogwaardige, gezonde en evenwichtige ICT-arbeidsmarkt in Noord-Nederland. Dit eenjarige bestaan grijpen we graag aan om kort terug te blikken op de successen die we in samenwerking met onze partners afgelopen jaar geboekt hebben. Ook pakken we groots uit tijdens de Holland WebWeek Groningen om dit heugdelijke feit te vieren. 

Op onderwijsniveau zijn we actief betrokken geweest bij het organiseren van meerdere trainingen en kennisbijeenkomsten voor een groot aantal partijen in Noord-Nederland. Hierbij lag de nadruk op de bij Samenwerking Noord aangesloten organisaties. Inmiddels hebben zo'n 280 professionals in het Noorden hun kennis en vaardigheden uitgebreid via de IT Academy. Daarnaast zijn er concrete stappen gezet in het ontwikkelen van leergangen voor zowel het bedrijfsleven (o.a. de Noordelijke Online Ondernemers) als semipublieke organisaties in het Noorden: Web Development, Data Science en Java Development. Laatstgenoemde leergang gaat zelfs al op 7 september van dit jaar starten.   


Echter ook op het gebied van onderzoek en het verbinden van netwerken heeft IT Academy Noord-Nederland in 2014-2015 belangrijke stappen gezet. Als opdrachtgever is er sturing gegeven aan een vooronderzoek betreffende ICT vakmanschap in Noord-Nederland, uitgevoerd door een onderzoeksteam van de Rijksuniversiteit Groningen. De resultaten van dit onderzoek worden dit najaar verwacht. Daarnaast heeft de IT Academy zich ontpopt tot spin in het web van de noordelijke online industrie door bedrijven, kennisinstellingen en semipublieke organisaties beter te verbinden op ICT gebied.   


Om ons eenjarige bestaan te vieren nodigen wij iedereen uit om onze stand tijdens de Holland WebWeek Groningen te bezoeken op zaterdag 19 september. Tijdens deze middag (gratis entree) kunt u prijzen winnen - onder meer een Apple Watch of een geheel verzorgde cursus - door mee te doen met de i-Quizz en onze IT Academy Facebook foto wedstrijd. Onze activiteiten zijn geschikt voor jong en oud dus neem je kinderen ook mee.

  • Deel