You will be hacked and you know it!

Is het een kwestie van tijd voordat zich in de samenleving of in je bedrijf een digitale ramp voltrekt? Nu we steeds meer vertrouwen op nieuwe technologie, worden we ook kwetsbaarder. Dat is een van de grote dilemma’s van de digitale samenleving. We denken dat onze voordeur goed is afgesloten, maar is dat ook zo? Of zijn we struisvogels in een steeds verder digitaliserende wereld? Op 10 juli organiseert SMC050 het event "You will be hacked and you know it" in MartiniPlaza.

We horen bijvoorbeeld steeds meer over Ransomware of gijzelsoftware, het nieuwe en ijzersterke chantagemiddel op internet. Het Wannacry virus besmette recent nog meer dan honderdduizenden computers in 150 landen, waaronder ziekenhuizen.
 
Vorig jaar werd een Jeep Cherokee gehackt en kregen goedbedoelende hackers volledige controle over het voertuig en potentieel duizenden anderen.
 
SkyJack is een drone die is ontworpen om autonoom andere drones te zoeken, te hacken en draadloos over te nemen. Hiermee kun je een leger van zombie drones creëren.
 
De farmaceutische firma Johnson & Johnson waarschuwt dat een van de insulinepompen voor diabetici gehackt kan worden en een overdosis kan worden geïnjecteerd.
 
Onze ‘connected devices’ zijn vaak toegankelijk voor kwaadwillenden en kunnen gebruikt worden om websites plat te leggen met een DDoS aanval. Of niet?
 
Nu we steeds meer smart TV’s, slimme thermostaten en home assistants krijgen, worden zij de meeluisterende huishoudelijke apparaten?

Sprekers

Jobert Abma
Jobert Abma is Co-founder van HackerOne. HackerOne bemiddelt tussen “ethische hackers” en opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen en internetbedrijven. Denk aan het Amerikaanse ministerie van defensie, LinkedIn, Twitter en Dropbox. Via het HackerOne-platform kunnen de bedrijven hackers inhuren die fouten blootleggen en lekken opsporen. Jobert is door Forbes genoemd in de “30 under 30” lijst van toonaangevende dertigers. HackerOne groeit als kool en heeft reeds meerdere investeringsrondes achter de rug.

Eerik Rutken
Erik Rutkens is de oprichter en eigenaar van Insite Security, een toonaangevend Gronings bedrijf op het gebied van cybersecurity. Erik is tevens algemeen directeur van ITsec en bestuurder van start-up Zerocopter, een online platform waarmee organisaties hun online beveiliging kunnen testen.

De kosten van dit evenement bedragen € 10,- per persoon met restitutiebeleid. Social Media Club 050, oftewel SMC050, organiseert regelmatig inspirerende kennissessies. 

Meer informatie en aanmelden is mogelijk op de pagina van SMC050.

Teksten van www.scm050.nl 

Praktische informatie

Datum 10 jul 2017
Type Extern evenement
Locatie MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2, Groningen
  • Deel

Meer evenementenInformatiebijeenkomst Make IT Work

07 mei
15:30 - 17:00 uur
EnTranCe, Zernikelaan 17, Groningen
29 plaatsen

Ben je hoogopgeleid en op zoek naar (ander) werk? Op 7 mei organiseert IT Academy Noord-Nederland in samenwerking met...

Meer informatie ›
IT Academy colleges

IT Academy colleges: Futures Literacy

23 mei
13:30 - 17:30 uur
Hét Kasteel, Melkweg 1 Groningen
30 plaatsen

Op donderdag 23 mei 2019 van 14.00 – 17.00 staat IT Academy colleges: Futures Literacy gepland, dé ultieme 21st...

Meer informatie ›

Django Girls

25 mei
09:30 - 16:30 uur
IBM Groningen

On May 25, from 9.30 - 16.30, Django Girls organizes an event in Groningen. If you are a woman and want to learn how...

Meer informatie ›