Voorlichting Make IT Work | Noorderlink

IT Academy Noord-Nederland organiseert speciaal voor medewerkers van Noorderlink organisaties een voorlichtingsbijeenkomst voor het omscholingstraject Make IT Work. Op 9 april a.s. van 15.30 – 17.00 uur kom je meer te weten en kan je alles vragen over o.a. het onderwijsprogramma, de opzet van het traject, kosten en resultaat. De bijeenkomst vindt plaats op de Hanzehogeschool Groningen.

De ICT-werkgelegenheid in Noord-Nederland groeit. Tegelijkertijd verwachten organisaties en ondernemers in het Noorden dat de tekorten in de IT nog verder gaan toenemen. Om de krapte in het hart van de ICT-arbeidsmarkt aan te pakken is de IT Academy, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, gestart met het omscholingstraject Make IT Work. In samenwerking met NHL Steden en de Hogeschool van Amsterdam gaan zij het traject uitrollen in het Noorden. Op 23 januari jl. heeft de eerste werkgeversmarkt plaatsgevonden en hebben deelnemers en werkgevers elkaar kunnen ontmoeten. Op 11 maart a.s. begint de opleiding Software Engineering en daarmee is het eerste cohort Make IT Work in Noord-Nederland een feit. Op 4 juni a.s. staat de tweede werkgeversmarkt gepland.

De IT Academy verzorgt op 9 april a.s. voor loopbaancoaches en (HR)-medewerkers van aangesloten Noorderlink organisaties een voorlichtingsbijeenkomst over dit omscholingstraject. De IT Academy is voor Noord-Nederland de uitvoerder van het project Make IT Work. Het omscholingstraject (van selectieprocedure t/m het opleidingstraject) is ontwikkeld door docenten van de aangesloten kennisinstellingen en de betrokken werkgevers. Op basis van de vraag van werkgevers wordt het programma ook continue doorontwikkeld, voor een zo’n actueel mogelijk onderwijsprogramma. 

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. Werkzoekenden met een hbo of wo-diploma worden met behulp van een online assessment geselecteerd voor het traject. Werkgevers en kandidaat-cursisten ontmoeten elkaar tijdens een werkgeversmarkt. Wanneer de werkgever en de kandidaat een akkoord hebben, kan de kandidaat als cursist mee doen in de omscholing tot Software Engineer, Cyber Security Specialist of Data Analytics specialist.


Inschrijven

Inschrijven voor deze bijeenkomst kan via Marion Koops, Accountmanager Make IT Work, door een e-mail te sturen naar: marion.koops@itacademy.nl. Geef in de e-mail aan: naam, functie, organisatie en met hoeveel personen je komt.

Interesse als kandidaat in het omscholingstraject en werkzaam bij een van de Noorderlink organisaties? Dan ben je voor deze voorlichtingsbijeenkomst ook van harte uitgenodigd. Aanmelden kan eveneens via Marion Koops, marion.koops@itacademy.nl. Laat per e-mail weten dat je geïnteresseerd bent als kandidaat.


 

Praktische informatie

Datum 09 apr
Type IT Academy evenement
Locatie Hanzehogeschool Groningen
Tijd 15:30 - 17:00 uur
Prijs Gratis
  • Deel

Meer evenementenSave the date: 17 oktober 2019

17 okt
08:30 - 17:30 uur
MartiniPlaza

Tijdens Trendship 2019 vieren wij het vijfjarig bestaan van IT Academy Noord-Nederland graag samen met leden van...

Meer informatie ›

Werkgeversmarkt Make IT Work

19 nov
16:00 - 20:00 uur
Leeuwarden of Groningen

Op 19 november 2019 staat de derde werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in...

Meer informatie ›

Informatieavond voor professionals & bedrijven

21 nov
17:00 - 20:00 uur
Zernikeplein 7, Hanzehogeschool

HanzePro organiseert donderdag 21 november 2019 een informatieavond voor professionals en bedrijven waar het gehele...

Meer informatie ›