Voorlichting Make IT Work | Noorderlink

IT Academy Noord-Nederland organiseert speciaal voor medewerkers van Noorderlink organisaties een voorlichtingsbijeenkomst voor het omscholingstraject Make IT Work. Op 31 oktober a.s. van 15.30 – 17.00 uur kom je meer te weten en kan je alles vragen over o.a. het onderwijsprogramma, de opzet van het traject, kosten en resultaat. De bijeenkomst vindt plaats op Hét Kasteel in Groningen.

De ICT-werkgelegenheid in Noord-Nederland groeit. Tegelijkertijd verwachten organisaties en ondernemers in het Noorden dat de tekorten in de IT nog verder gaan toenemen. Om de krapte in het hart van de ICT-arbeidsmarkt aan te pakken is de IT Academy, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, gestart met het omscholingstraject Make IT Work. In samenwerking met NHL Steden en de Hogeschool van Amsterdam rollen zij dit traject uit in het Noorden. In de afgelopen periode zijn er twee groepen Software Engineering gestart. Op 19 november a.s. staat de derde werkgeversmarkt gepland met als opleidingsrichting Business & Data Analytics. 

De IT Academy verzorgt op 31 oktober a.s. voor werkgevers én werkzoekenden van aangesloten Noorderlink organisaties een voorlichtingsbijeenkomst over dit omscholingstraject. De IT Academy is voor Noord-Nederland de uitvoerder van het project Make IT Work. Het omscholingstraject (van selectieprocedure t/m het opleidingstraject) is ontwikkeld door docenten van de aangesloten kennisinstellingen en de betrokken werkgevers. Op basis van de vraag van werkgevers wordt het programma ook continue doorontwikkeld, voor een zo’n actueel mogelijk onderwijsprogramma. 

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. Werkzoekenden met een hbo of wo-diploma worden met behulp van een online assessment geselecteerd voor het traject. Werkgevers en kandidaat-cursisten ontmoeten elkaar tijdens een werkgeversmarkt. Wanneer de werkgever en de kandidaat een akkoord hebben, kan de kandidaat als cursist mee doen in de omscholing tot Software Engineer, Cyber Security Specialist of Data Analytics specialist.


Inschrijven

Inschrijven voor deze bijeenkomst kan onderaan deze pagina of via Marion Koops, Accountmanager Make IT Work, door een e-mail te sturen naar: marion.koops@itacademy.nl. Geef in de e-mail aan: naam, functie, organisatie en met hoeveel personen je komt.

Interesse als kandidaat in het omscholingstraject en werkzaam bij een van de Noorderlink organisaties? Dan ben je voor deze voorlichtingsbijeenkomst ook van harte uitgenodigd. Aanmelden kan eveneens via Marion Koops, marion.koops@itacademy.nl. Laat per e-mail weten dat je geïnteresseerd bent als kandidaat.


 

Praktische informatie

Datum 31 okt 2019
Type IT Academy evenement
Locatie Hét Kasteel, Melkweg 1 Groningen
Tijd 15:30 - 17:00 uur
Prijs Gratis
  • Deel

Meer evenementenInformatieavond voor professionals & bedrijven

23 jan
17:00 - 20:00 uur
Zernikeplein 7, Hanzehogeschool

HanzePro organiseert donderdag 23 januari 2020 een informatieavond voor professionals en bedrijven waar het gehele...

Meer informatie ›

Werkgeversmarkt Make IT Work | Software Engineering

25 feb
16:00 - 20:00 uur
Hét Kasteel, Melkweg 1 Groningen

Op 25 februari 2020 staat de vierde werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in...

Meer informatie ›

Conferentie Nederland Digitaal 2020

16 mrt - 19 mrt
Groningen

De tweede editie van de jaarlijkse conferentie Nederland Digitaal vindt van 16 tot en met 19 maart 2020 plaats in...

Meer informatie ›