Slim in de Cloud met DICTU

Op 23 mei as organiseert Samenwerking Noord in Hotel Van der Valk in Groningen/Hoogkerk een inspirerende en interactieve ochtendsessie over ’Slim in de Cloud met de Dienst ICT Uitvoering, (DICTU)’. Vanaf 08.00 uur wordt er gestart met een gezamenlijk ontbijt, waarbij je vanaf 9.00 uur meegenomen wordt in de wereld van de Cloud bij DICTU. Rond 11.30/ 12.00 uur wordt de bijeenkomst afgesloten. 

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) is een baten-lastendienst van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en is één van de grotere ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. DICTU ondersteunt de primaire processen van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, inclusief de uitvoeringsorganisaties. Daarnaast levert DICTU ICT-dienstverlening aan onderdelen van andere ministeries. DICTU zoekt daarbij naar een evenwichtige balans tussen maatwerk en generieke oplossingen en stelt hierbij kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. DICTU maakt hierbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, mobile en big data.

Programma kennisbijeenkomst

DICTU heeft als één van de weinige overheidsorganisaties het beheer over haar eigen Cloud omgeving. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle applicaties vanuit deze Cloud gaan werken. Hierdoor heeft DICTU ruime ervaring en kennis opgedaan met het bouwen van een “private” Cloud en de begeleiding van complexe migratie trajecten. Deze kennis deelt DICTU graag met vakgenoten en andere belangstellenden uit het veld. Zo ook tijdens deze ontbijtsessie, waar deskundige medewerkers van DICTU hun licht zullen laten schijnen over vragen als:

-       Wat is nut en noodzaak van de Cloud die DICTU gebouwd heeft?

-       Wat wordt bedoeld met een “private” en “on premise” Cloud?

-       Hoe is de Cloud ontstaan, hoe ziet het beheer er momenteel uit en welke ontwikkelingen liggen in het verschiet?

-       Wat is er te zien onder de motorkap van de DICTU Cloud?

Investering
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van Samenwerking Noord tot en met 19 mei as. Voor leden van Samenwerking Noord is deze kennisbijeenkomst gratis. Niet leden van Samenwerking Noord zijn eveneens van harte welkom tegen een vergoeding van € 150,00 exclusief BTW per deelnemer. Wees er snel bij, het aantal beschikbare plekken is gemaximeerd. 

Teksten van www.samenwerkingnoord.nl 

Praktische informatie

Datum 23 mei
Type Extern evenement
Locatie Hotel Van der Valk in Groningen/Hoogkerk
Tijd 09:00 - 12:00 uur
  • Deel

Meer evenementenInformatiebijeenkomst Make IT Work | Groningen

01 okt
15:30 - 17:00 uur
Hanzehogeschool Groningen
18 plaatsen

Ben je hoogopgeleid en op zoek naar (ander) werk? Op 1 oktober organiseert IT Academy Noord-Nederland in samenwerking...

Meer informatie ›

Informatiebijeenkomst Make IT Work | Friesland

04 okt
14:30 - 16:00 uur
NHL Stenden, Rengerslaan 10 Leeuwarden
25 plaatsen

Ben je hoogopgeleid en op zoek naar (ander) werk? Op 4 oktober organiseert IT Academy Noord-Nederland in samenwerking...

Meer informatie ›

Trendship | IT Academy Noord-Nederland

17 okt
08:30 - 17:30 uur
MartiniPlaza

Tijdens Trendship 2019 vieren wij het vijfjarig bestaan van IT Academy Noord-Nederland graag samen met leden van...

Meer informatie ›