Sessie: Functioneel Ontwerp in Agile

Met de intrede van de Agile-methodiek verandert de rol van de Functioneel Ontwerper in veel organisaties drastisch. Zo wordt in de meeste Scrum-teams maar weinig waarde gehecht aan systeemdocumentatie, een klus die de onder tijdsdruk van het project al snel in de verdrukking komt en vervolgens wordt vergeten. Om erachter te komen hoe Functioneel Ontwerpers van verschillende organisaties met de transitie naar Agile omgaan, wordt op 12 oktober bij het ICT-bedrijf van de RDW een uitdagende bijeenkomst georganiseerd. Heb je te maken met het opstellen van systeemspecificaties en wil je meedenken over de toekomst van je functie, meld je dan samen met je collega’s aan!

De bijeenkomst is een initiatief van Andre Sijtsema (RDW) en Helen Tubben (zelfstandig consultant en ervaren Functioneel Ontwerper bij onder meer GasTerra). ‘’Ik zie dat er binnen een Agile ontwikkelmethode vaak minder waarde wordt gehecht aan volledige systeemdocumentatie. Ook voor systemen met een lange levenscyclus. Voor ons als FO’ers heeft dat natuurlijk consequenties. Ik vraag me daarom af hoe daar bij andere Samenwerking Noord-leden mee wordt omgegaan”, aldus Sijtsema. “Ik weet zeker dat we daarin van elkaar kunnen leren. De bijeenkomst op 12 oktober moet daarvoor een platform bieden.”

“Aan de hand van het Agile Manifest zullen we een aantal prikkelende stellingen formuleren”, zo geeft Tubben aan. “Denk bijvoorbeeld aan een stelling als ‘Werkende software gaat boven allesomvattende systeemdocumentatie, ik documenteer daarom helemaal niet’.  Door in teams daarover na te denken en een gezamenlijk antwoord te presenteren, krijg je een goed beeld van de voors en tegens. Eigenlijk kun je de bijeenkomst op 12 oktober dus ook zien als een soort van Retro over de effecten van Agile op ons werk.”

De bijeenkomst begint om 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur) bij het ICT-bedrijf van de RDW aan de Rozenburglaan 5 in Groningen. Afsluitend wordt voor alle deelnemers een buffet georganiseerd.

Voor meer informatie klik hier!

Teksten van www.samenwerkingnoord.nl 

Praktische informatie

Datum 12 okt 2017
Type Extern evenement
Locatie ICT Bedrijf RDW
Tijd 14:00 - 19:00 uur
  • Deel

Meer evenementenTrendship | IT Academy Noord-Nederland

17 okt
08:30 - 17:30 uur
MartiniPlaza

Tijdens Trendship 2019 vieren wij het vijfjarig bestaan van IT Academy Noord-Nederland graag samen met leden van...

Meer informatie ›

Computable Awards 2019

29 okt
16:30 - 23:30 uur
Beatrix Theater in Utrecht

Op 29 oktober maakt Computable de winnaars bekend tijdens een spectaculaire awardsshow. ICT-vakblad Computable heeft...

Meer informatie ›

Workshop Data Visualisatie met Tableau

30 okt
18:30 - 21:00 uur
Nettelbosje 1 - Groningen

Op 30 oktober aanstaande organiseert het Kennisnetwerk Data Science een workshop Data Visualisatie met Tableau...

Meer informatie ›