Let's Gro 2016

Van 9 tot en met 12 november vindt de vierde editie van Let’s Gro plaats: het festival over de toekomst van Groningen (en regio). The Holland Webweek Groningen (THWWG) zou, na een succesvolle start in 2015, ook dit jaar weer worden georganiseerd. Omdat THWWG overlap heeft met Let’s Gro in thematiek en visie zijn beide organisaties met elkaar in gesprek gegaan en hebben besloten de krachten te bundelen. Het beste van beide werelden is bij elkaar gebracht en beide organisaties gaan verder onder de naam Let’s Gro met als gemene deler en ondertitel: ‘Tomorrow’s way of life’.

Het programma

Let’s Gro 2016 gaat over het Groningen van morgen. Hoe zorgen we voor betaalbare zorg en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt? Hoe kan technologie bijdragen aan een stad waarin het nog beter toeven en ondernemen is? Waar liggen kansen en uitdagingen?

Battle of the Schools
9 t/m 12 november      9.00 – 13.00 uur 
Succesvolle onderdelen van de Holland WebWeek Groningen worden in het programma van Let’s Gro geïntegreerd. The ‘Battle of the Schools’, waarin teams van MBO en HBO studenten 48 uur lang aan verschillende ‘future proof’ opdrachten werken. 

Security – Veiligheid en privacy online
9 november      14.00 – 17.00 uur 
Op woensdagmiddag staat een van de hoofdthema’s van Let’s Gro centraal: Security. Tijdens dit evenement wordt de onlosmakelijkheid van veiligheid en privacy besproken. Erik Rutkens van het Groningse bedrijf Insite Security leidt de bezoekers veilig door een middag met (ethische) hackers, code en de bestrijding van digitale criminaliteit. Hoe kun je jezelf, je bedrijf of instelling afdoende digitaal beschermen? De toekomst komt steeds dichterbij, maar is het ook een beetje veilig?

Onderwijs en ICT - Onderwijs en ICT | Begin er mee op de basisschool en het voortgezet onderwijs!
9 november      14.00 - 16.30 uur 
Bij ‘I Turn IT’  wordt gewerkt aan uniek onderwijsprogramma voor kinderen van de basisschool en leerlingen van het voortgezet onderwijs. Woensdagmiddag tijdens Let’s Gro hebben ze een prachtig programma en vertellen ze meer in hun eigen ‘onderwijswinkel’ van de toekomst.

Zorg op afstand - Uitdagingen en oplossingen voor de zorg van de toekomst
10 november      10.00 - 12.30 uur 

Langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Gespecialiseerde zorg en zorgindicatie op afstand. De ambulance van de toekomst. Revalidatie@home. Het zijn de uitdagingen en oplossingen voor de zorg van de toekomst.Tijdens deze bijeenkomst kun je kennismaken en meepraten over nieuwe innovatieve oplossingen voor zorg op afstand. Applicaties, verbindingen (5G) en vooruitstrevende zorgconcepten worden gepresenteerd, maar het gaat ook over simpele ‘menselijke’ oplossingen. Elkaar helpen, het organiseren van vrijwilligerswerk en burenhulp.

5G (roningen) - De toekomst van mobiele communicatie begint in Groningen!
10 november      14.00 - 16.00 uur/ 16.15 - 18.15 uur
5Groningen is een uniek experiment met 5G in Noord-Groningen. Testen met 5G werden tot voor kort alleen in stedelijke gebieden gedaan. Met 5Groningen is hier verandering in gekomen. De testfaciliteit, een zogenoemd Fieldlab in een plattelandsgebied, is een Europese primeur. In het 5G Fieldlab worden onder meer testen gedaan met het gebruik van sensoren in de akkerbouw, ondersteuning bij zorg op afstand en zelfrijdende voertuigen. Noord-Groningen wordt verbonden met de toekomst. Op donderdagmiddag kunnen bezoekers in het Grand Theatre meer te zien en te horen krijgen over 5G tijdens twee sessies. Beide sessies gaan over de toekomst van mobiele communicatie en de toepassingen daarvan.

Tomorrows Way of Digital Marketing
10 november      10:00-12:30 uur 
Digital marketing verandert levens en zet bedrijfsmodellen voortdurend op zijn kop. Elk minuut wordt er achtenveertig uur video materiaal aan YouTube toegevoegd. Negen op de tien Nederlanders zijn actief op sociale media. Meer dan de helft van de jeugd tussen dertien en negentien jaar kijken al lang geen TV meer zoals we dat kennen “van vroeger”. Vooruitkijken wordt al maar uitdagender en snel schakelen op nieuwe kansen steeds belangrijker.

Digital Evening Show 
10 november      19.30 - 0.00 uur 

Digitale trends in een snelkookpan. Een MASH-UP van onderwerpen. Met Groningers die zelf al actief aan de slag zijn in de digitale wereld. Ondernemers, organisaties en andere experts. Hoe doet Groningen het eigenlijk? Welke trends zijn belangrijk en welke niet? Moeten we overal in voorop willen lopen?

Agile congres - 'Tomorrow's way of life: from Agile IT to Agile Business'
11 november      9.00 - 17.00 uur
Samenwerking Noord organiseert 11 november voor de tweede keer een Agile congres. Het thema van dit congres is ‘Tomorrow’s way of life: from Agile IT to Agile Business’. Voor dit thema is gekozen, omdat de transitie naar een agile organisatie een zaak is van IT én business. En hier zit tevens de uitdaging. Niet alleen op technisch gebied, maar zeker ook op managementgebied. Het congres biedt naast lezingen een grote diversiteit aan workshops: Bezoekers kunnen in 3 rondes een keuze maken uit maar liefst 19 sessies.

Djangogirls - Leer in 1 dag programmeren 
12 november      9.30 – 16.30 uur
Op zaterdag organiseert Djangogirls een workshop: programmeren in 1 dag, een workshop voor beginners. Programmeren is allang niet meer een jongensding! Het doel van Djangogirls is om jou te laten ervaren hoe leuk de wereld van techniek en informatica is. Je hoeft geen “hardcore” programmeur te worden, maar het is in ieder geval reuze handig als jij begrijpt hoe de programmeertaal werkt.                             

IT’s Saturday
12 november      11.00 – 18.00 uur

In een tent op de Grote Makt in de stad dompel je onder in de wereld van morgen. Deze publieksdag; ‘IT’s Saturday’, een dag die jong en oud de leuke en spannende kanten van IT en online laten zien. Kinderen kunnen zelf een drone bouwen, leren programmeren en zich uitleven in een heel bijzondere Gamehal. De hele dag zijn er interactieve demo’s op het gebied van ‘AR en VR’, simulaties en robotvoetbal.

 

Teksten van www.letsgro.nl

Praktische informatie

Datum 09 nov 2016 - 12 nov 2016
Locatie Groningen
Prijs Gratis
  • Deel

Meer evenementenConnect.frl

11 dec
09:00 - 18:00 uur
WTC Westcord Leeuwarden

Op 11 december vindt de nieuwe editie van Connect.frl plaats in het WTC Westcord in Leeuwarden. Het wordt een dag vol...

Meer informatie ›

Informatieavond voor professionals & bedrijven

23 jan 2020
17:00 - 20:00 uur
Zernikeplein 7, Hanzehogeschool

HanzePro organiseert donderdag 23 januari 2020 een informatieavond voor professionals en bedrijven waar het gehele...

Meer informatie ›

Werkgeversmarkt Make IT Work | Software Engineering

25 feb 2020
16:00 - 20:00 uur
Aula, Zernikeplein 11, Hanzehogeschool Groningen

Op 25 februari 2020 staat de vierde werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in...

Meer informatie ›