Lean Startup denken en doen

Woensdag 12 april organiseert AgileHubNoord in samenwerking met IT Academy Noord-Nederland van 17.30 - 21.00 uur een meetup over Lean Startup. Startups zijn hot. De meeste startups maken gebruik van Lean Startup principes. Deze stroming kan worden gezien als onderdeel van agile waarbij de focus ligt op het aanpakken van een specifiek soort waste: het maken van de verkeerde dingen. Tijdens deze interactieve meetup gaan we het uitgebreid hebben over het creëren en delen van ideeën. Het evenement vindt plaats bij de Hanzehogeschool Groningen en is inclusief buffet. Aanmelden kan via de Meetup pagina van AgileHubNoord.

Een van de fijnste dingen van startups is dat je bezig bent om van je eigen ideeën producten te maken. Belangrijk onderdeel hiervan is het delen van je ideeën, want door over je ideeën te praten ontwikkel je ze verder (zie ook deze animatie van hoe ideeën zich ontwikkelen: https://www.youtube.com/watch?v=NugRZGDbPFU).

Bij de aankomende sessie van AgileHubNoord krijg je de mogelijkheid om precies dat te doen! Heb je altijd al een idee voor een product? Of een probleem waar je tegenaan loopt? Voor het eten is er de gelegenheid om je idee te pitchen aan de groep! In maximaal 1 minuut kan je je idee aan de groep laten horen. Tijdens het eten is natuurlijk de gelegenheid om er eens stevig over door te praten.

Ook gaan we het spel Playing Lean (https://www.playinglean.com/) spelen om op een speelse manier de principes van Lean Startup te ervaren. Heb je zelf dit spel in bezit? Dan zouden we het spel graag voor deze gelegenheid willen lenen. Het spel is namelijk effectiever als de teams niet te groot zijn. Op dit moment hebben we twee beschikbaar.


Meer weten?

Alle informatie betreffende het programma, locatie en aanmelden vind je op de Meetup pagina van AgileHubNoord. Wees er snel bij, er zijn nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Praktische informatie

Datum 12 apr 2017
Type Extern evenement
Locatie Hanzehogeschool Groningen
Tijd 17:15 - 21:00 uur
  • Deel