Kennisnetwerk Data Science: image recognition

Op 26 maart 2018 vindt de tweede Meetup van het Kennisnetwerk Data Science Noord-Nederland plaats. Dit keer gaan de deelnemers aan de slag met image recognition. Image recognition is één van meest aansprekende technieken binnen het vakgebied data science. De techniek is op dit moment volop in ontwikkeling. 

Er zijn al een aantal mooie toepassingen maar er valt nog veel te winnen. Binnen Wetterskip Fryslân zijn ze bezig om door middel van image recognition processen te automatiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van water en grond door middel van satellietfoto’s of het identificeren van diatomeeën (algen) op basis van foto’s. Wetterskip stelt data tijdens deze meetup beschikbaar waarmee de deelnemers aan de slag kunnen. Ga jij de uitdaging aan?

Voor deze case zijn drie bijeenkomsten gepland zodat er voldoende tijd is om aan de case te werken. Vanuit het kennisnetwerk zijn een aantal interessante vraagstukken geformuleerd waar in groepen mee aan de slag wordt gegaan. Op de eerste bijeenkomst (26 maart) wordt de case en vraagstelling gepresenteerd. Nadat de groepen zijn gevormd gaan we actief aan de slag met de data. De avond wordt afgesloten met een korte update per groep. De tweede bijeenkomst (9 april) is een hands-on sessie waarin je samen met je team aan de slag gaat met de case. Ook deze avond wordt afgesloten met een update over de voortgang.
De derde en laatste bijeenkomst  (23 april) staat in het teken van de “laatste eindjes” en presentaties per groep. Hier zullen ook medewerkers van Wetterskip Fryslan aanwezig zijn. Voorafgaand aan de Meetup zullen een aantal leden van het netwerk aan de slag gaan met het prepareren van de data. Tijdens de meetings kunnen we dan direct aan de slag.

Wil je samen met het kennisnetwerk de mogelijkheden van image recognition verder verkennen. Meld je nu aan! Door je aan te melden doe je mee aan alle drie de bijeenkomsten.

Voor meer informatie, klik hier

Teksten van meetup.com 

Praktische informatie

Datum 26 mrt 2018
Type Extern evenement
Locatie Rozenburglaan 5, Groningen
Tijd 16:00 - 20:30 uur
  • Deel

Meer evenementenDjango Girls

25 mei
09:30 - 16:30 uur
IBM Groningen

On May 25, from 9.30 - 16.30, Django Girls organizes an event in Groningen. If you are a woman and want to learn how...

Meer informatie ›

Werkgeversmarkt Make IT Work

04 jun
16:00 - 20:00 uur
Van DoorenVeste, Zernikeplein 11 Groningen

Op 4 juni 2019 staat de tweede werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland....

Meer informatie ›

Kennissessie ‘Werken met IT’

20 jun
16:00 - 19:00 uur
Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk

Op 20 juni organiseren Samenwerking Noord en Bossers & Cnossen in het Hotel Van der Valk aan de Borchsingel 53 in...

Meer informatie ›