Kennisnetwerk Data Science: image recognition

Op 26 maart 2018 vindt de tweede Meetup van het Kennisnetwerk Data Science Noord-Nederland plaats. Dit keer gaan de deelnemers aan de slag met image recognition. Image recognition is één van meest aansprekende technieken binnen het vakgebied data science. De techniek is op dit moment volop in ontwikkeling. 

Er zijn al een aantal mooie toepassingen maar er valt nog veel te winnen. Binnen Wetterskip Fryslân zijn ze bezig om door middel van image recognition processen te automatiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van water en grond door middel van satellietfoto’s of het identificeren van diatomeeën (algen) op basis van foto’s. Wetterskip stelt data tijdens deze meetup beschikbaar waarmee de deelnemers aan de slag kunnen. Ga jij de uitdaging aan?

Voor deze case zijn drie bijeenkomsten gepland zodat er voldoende tijd is om aan de case te werken. Vanuit het kennisnetwerk zijn een aantal interessante vraagstukken geformuleerd waar in groepen mee aan de slag wordt gegaan. Op de eerste bijeenkomst (26 maart) wordt de case en vraagstelling gepresenteerd. Nadat de groepen zijn gevormd gaan we actief aan de slag met de data. De avond wordt afgesloten met een korte update per groep. De tweede bijeenkomst (9 april) is een hands-on sessie waarin je samen met je team aan de slag gaat met de case. Ook deze avond wordt afgesloten met een update over de voortgang.
De derde en laatste bijeenkomst  (23 april) staat in het teken van de “laatste eindjes” en presentaties per groep. Hier zullen ook medewerkers van Wetterskip Fryslan aanwezig zijn. Voorafgaand aan de Meetup zullen een aantal leden van het netwerk aan de slag gaan met het prepareren van de data. Tijdens de meetings kunnen we dan direct aan de slag.

Wil je samen met het kennisnetwerk de mogelijkheden van image recognition verder verkennen. Meld je nu aan! Door je aan te melden doe je mee aan alle drie de bijeenkomsten.

Voor meer informatie, klik hier

Teksten van meetup.com 

Praktische informatie

Datum 26 mrt 2018
Type Extern evenement
Locatie Rozenburglaan 5, Groningen
Tijd 16:00 - 20:30 uur
  • Deel

Meer evenementenSave the date: 17 oktober 2019

17 okt
08:30 - 17:30 uur
MartiniPlaza

Tijdens Trendship 2019 vieren wij het vijfjarig bestaan van IT Academy Noord-Nederland graag samen met leden van...

Meer informatie ›

Werkgeversmarkt Make IT Work

19 nov
16:00 - 20:00 uur
Leeuwarden of Groningen

Op 19 november 2019 staat de derde werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in...

Meer informatie ›

Informatieavond voor professionals & bedrijven

21 nov
17:00 - 20:00 uur
Zernikeplein 7, Hanzehogeschool

HanzePro organiseert donderdag 21 november 2019 een informatieavond voor professionals en bedrijven waar het gehele...

Meer informatie ›