Kennisnetwerk Data Science: Handhaving parkeren

Op 11, 18 november en 2 december 2019 staat de 5e Meetup van het Kennisnetwerk Data Science gepland. Dit keer gaan ze aan de slag met scanauto data van de Gemeente Groningen. De Meetup wordt gehost door Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) Groningen. OIS Groningen is de onderzoeksafdeling van de Gemeente Groningen.

De afdeling stadstoezicht van de Gemeente Groningen, verantwoordelijk voor een veilige en leefbare gemeente, verzamelt sinds een aantal jaren parkeerdata rondom de binnenstad in Groningen. Zij maken hierbij gebruik van een scanauto die iedere dag door en rondom de binnenstad rijdt om betaald parkeren te controleren. Tijdens het rondrijden verzamelt de scanauto data over het aantal auto’s en de bijbehorende parkeerrechten. Inmiddels beschikken zij over een groot data bestand. OIS Groningen daagt het kennisnetwerk uit om met deze data aan de slag te gaan om mogelijk verborgen informatie uit de data te halen. Worden er op bepaalde plekken boetes uitgedeeld omdat de betaalautomaat te ver weg staat of zijn er andere verbanden tussen deze plekken? Worden alle parkeerplekken in en rondom de binnenstad wel goed benut? Zijn er verbanden tussen het aantal boetes en het weer of evenementen in de stad. Wat is de meest effectieve route voor de scanauto of is het beter om twee auto’s in te zetten? Kortom, een mooie casus waarbij de waarde van het toepassen van data science kan worden aangetoond.

De Meetup bestaat uit drie bijeenkomsten. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt de case en vraagstelling gepresenteerd door de afdeling Stadstoezicht, worden de teams gevormd en gaan ze aan de slag met de data. De avond wordt afgesloten met een update per groep. De tweede bijeenkomst is een hands-on sessie waarbij deelnemers samen met het team aan de slag gaat met de case. Tijdens de avond vinden er een aantal feedbacksessies plaats om elkaar te helpen/versteken en ‘lessons learned’ met elkaar te delen. De derde en laatste bijeenkomst staat in het teken van de laatste eindjes en de presentaties per team. Vanuit gemeente Groningen en andere Samenwerking Noord organisaties zullen er betrokkenen aanwezig zijn om zich te laten inspireren door de opgedane kennis. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Praktisch:
Data: 11, 18 november en 2 december 2019
Aanvang: 16.00 uur
Einde: Circa 20.00 uur

Meer info en aanmelden, klik hier

Praktische informatie

Datum 11 nov 2019
Type Extern evenement
Locatie Harm Buiterplein 1, Groningen
Tijd 16:00 - 20:00 uur
  • Deel

Meer evenementenInformatieavond voor professionals & bedrijven

23 jan
17:00 - 20:00 uur
Zernikeplein 7, Hanzehogeschool

HanzePro organiseert donderdag 23 januari 2020 een informatieavond voor professionals en bedrijven waar het gehele...

Meer informatie ›

Werkgeversmarkt Make IT Work | Software Engineering

25 feb
16:00 - 20:00 uur
Hét Kasteel, Melkweg 1 Groningen

Op 25 februari 2020 staat de vierde werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in...

Meer informatie ›

Conferentie Nederland Digitaal 2020

16 mrt - 19 mrt
Groningen

De tweede editie van de jaarlijkse conferentie Nederland Digitaal vindt van 16 tot en met 19 maart 2020 plaats in...

Meer informatie ›