Kennisnetwerk Data Science: Handhaving parkeren

Op 11, 18 november en 2 december 2019 staat de 5e Meetup van het Kennisnetwerk Data Science gepland. Dit keer gaan ze aan de slag met scanauto data van de Gemeente Groningen. De Meetup wordt gehost door Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) Groningen. OIS Groningen is de onderzoeksafdeling van de Gemeente Groningen.

De afdeling stadstoezicht van de Gemeente Groningen, verantwoordelijk voor een veilige en leefbare gemeente, verzamelt sinds een aantal jaren parkeerdata rondom de binnenstad in Groningen. Zij maken hierbij gebruik van een scanauto die iedere dag door en rondom de binnenstad rijdt om betaald parkeren te controleren. Tijdens het rondrijden verzamelt de scanauto data over het aantal auto’s en de bijbehorende parkeerrechten. Inmiddels beschikken zij over een groot data bestand. OIS Groningen daagt het kennisnetwerk uit om met deze data aan de slag te gaan om mogelijk verborgen informatie uit de data te halen. Worden er op bepaalde plekken boetes uitgedeeld omdat de betaalautomaat te ver weg staat of zijn er andere verbanden tussen deze plekken? Worden alle parkeerplekken in en rondom de binnenstad wel goed benut? Zijn er verbanden tussen het aantal boetes en het weer of evenementen in de stad. Wat is de meest effectieve route voor de scanauto of is het beter om twee auto’s in te zetten? Kortom, een mooie casus waarbij de waarde van het toepassen van data science kan worden aangetoond.

De Meetup bestaat uit drie bijeenkomsten. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt de case en vraagstelling gepresenteerd door de afdeling Stadstoezicht, worden de teams gevormd en gaan ze aan de slag met de data. De avond wordt afgesloten met een update per groep. De tweede bijeenkomst is een hands-on sessie waarbij deelnemers samen met het team aan de slag gaat met de case. Tijdens de avond vinden er een aantal feedbacksessies plaats om elkaar te helpen/versteken en ‘lessons learned’ met elkaar te delen. De derde en laatste bijeenkomst staat in het teken van de laatste eindjes en de presentaties per team. Vanuit gemeente Groningen en andere Samenwerking Noord organisaties zullen er betrokkenen aanwezig zijn om zich te laten inspireren door de opgedane kennis. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Praktisch:
Data: 11, 18 november en 2 december 2019
Aanvang: 16.00 uur
Einde: Circa 20.00 uur

Meer info en aanmelden, klik hier

Praktische informatie

Datum 11 nov
Type Extern evenement
Locatie Harm Buiterplein 1, Groningen
Tijd 16:00 - 20:00 uur
  • Deel

Meer evenementenTrendship | IT Academy Noord-Nederland

17 okt
08:30 - 17:30 uur
MartiniPlaza

Tijdens Trendship 2019 vieren wij het vijfjarig bestaan van IT Academy Noord-Nederland graag samen met leden van...

Meer informatie ›

Computable Awards 2019

29 okt
16:30 - 23:30 uur
Beatrix Theater in Utrecht

Op 29 oktober maakt Computable de winnaars bekend tijdens een spectaculaire awardsshow. ICT-vakblad Computable heeft...

Meer informatie ›

Workshop Data Visualisatie met Tableau

30 okt
18:30 - 21:00 uur
Nettelbosje 1 - Groningen

Op 30 oktober aanstaande organiseert het Kennisnetwerk Data Science een workshop Data Visualisatie met Tableau...

Meer informatie ›