IT Academy colleges: Digitale Transformatie

Op 28 maart 2019 organiseert IT Academy Noord-Nederland haar tiende editie van IT Academy colleges. Deze editie staat in het teken van digitale transformatie. Bart Jan Hoekman, hogeschooldocent Technology, staat samen met de Hanze Ontwerpfabriek stil bij de kracht van technologie en hoe een organisatie gebruik kan maken van deze technologieën. Het college start met een introductie van de belangrijkste technologieën. Daarna gaan de deelnemers aan de hand van een workshop Design Thinking kijken hoe mensen/ organisaties kunnen profiteren van de kracht van deze technologieën. Het college is van 1500-1700 uur voor professionals, studenten en werkzoekenden. Deelnemers zijn welkom op de Hanzehogeschool Groningen. 

Digitale transformatie gaat over de impact van (digitale) technologieën op mens, bedrijf en samenleving. Technologie verandert continu en biedt continu ook nieuwe kansen. Nieuwe technologieën hebben naar verwachting de meeste impact op het succes van de digitale transformatie. In het eerste deel van het college gaat Bart Jan Hoekman in op verschillende technologieën en wat deze technologieën kunnen betekenen voor jouw organisatie. Voorbeelden van deze technologieen zijn  Artificial Intelligence en Virtual Reality.

Het tweede deel van het college staat in het teken van Design Thinking en wordt verzorgd door de Hanze Ontwerpfabriek. In een interactieve sessie over deze methode die creativiteit en analytisch denken combineert, staat empathie centraal. De wereld verandert snel. Snel leren van problemen en ervaringen wordt daarom steeds belangrijker. Tijdens deze sessie maak je kennis met de basiselementen van Design Thinking en leer je hoe je met inzet van deze methodiek binnen een eigen organisatie kan innoveren of nieuwe producten en/of diensten kan ontwikkelen.

Het college is gratis toegankelijk. Voorafgaand aan het college ontvangen deelnemers per e-mail een uitnodiging. Let op: Het college zit helaas vol. Interesse? Stuur een e-mail naar: info@itacademy.nl, dan zetten we je graag op de reservelijst.


Bart Jan Hoekman

Bart Jan is hogeschooldocent Technology bij de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) van de Hanzehogeschool Groningen. Hij is verantwoordelijk voor alle techniek en technologie binnen het curriculum van de opleiding. Bart Jan heeft een voorliefde voor nieuwe technologische innovaties en heeft zich altijd bezig gehouden met de usability (gebruikersvriendelijkheid) van nieuwe producten/diensten. Nieuwe technologieën kunnen het leven van de gebruiker verreiken en vergemakkelijken door het creëren van een betere user experience (gebruikers ervaring). Binnen de opleiding CMD leiden we onze studenten op tot creatieve ontwerpers die digitale interactieve toepassingen maken gericht op het verbeteren van het leven van de gebruiker. 


Hanze Ontwerpfabriek

In de Ontwerpfabriek werken studenten, docenten, medewerkers en externe professionals en bedrijven samen bij het uitwerken van vraagstukken op een creatieve en innovatieve wijze. Geen urenlange praatsessies om de vergadertafel, maar brainstormen in een ruimte waar prototypes gemaakt worden van ideeën. Dit leidt tot inspirerende sessies en snelle resultaten. 


 

Programma

14.30 - 15.00 uur Inloop
15.00 - 15.10 uur Opening door IT Academy Noord-Nederland
15.10 - 16.00 uur Bart Jan Hoekman, hogeschooldocent Technology
Hanzehogeschool Groningen
16.00 - 16.15 uur Pauze 
16.15 - 17.00 uur Workshop Design Thinking door Hanze Ontwerpfabriek
17.00 - 17.30 uur Afsluiting en netwerkborrel

Sfeerimpressie IT Academy colleges

Benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers van een van onze college? Bekijk dan de onderstaande video. 


Om de innovatieve kracht van het Noorden te versterken en netwerken blijvend met elkaar te verbinden bieden wij regelmatig IT Academy colleges aan. Wat maakt onze colleges zo uniek?

  • De nieuwste online/ICT-trends en ontwikkelingen verzorgd door hoogleraren & docenten van de noordelijke kennisinstellingen en experts uit het werkveld
  • Netwerken met een zeer divers publiek: ieder college is open voor medewerkers van overheden & bedrijven en voor studenten & werkzoekenden
  • De colleges en netwerkborrels zijn gratis

Praktische informatie

Datum 28 mrt
Type IT Academy college
Locatie Zernikeplein 11, Hanzehogeschool
Tijd 14:30 - 17:00 uur
Prijs Gratis
  • Deel

Meer evenementenTrendship | IT Academy Noord-Nederland

17 okt
08:30 - 17:30 uur
MartiniPlaza

Tijdens Trendship 2019 vieren wij het vijfjarig bestaan van IT Academy Noord-Nederland graag samen met leden van...

Meer informatie ›

Computable Awards 2019

29 okt
16:30 - 23:30 uur
Beatrix Theater in Utrecht

Op 29 oktober maakt Computable de winnaars bekend tijdens een spectaculaire awardsshow. ICT-vakblad Computable heeft...

Meer informatie ›

Workshop Data Visualisatie met Tableau

30 okt
18:30 - 21:00 uur
Nettelbosje 1 - Groningen

Op 30 oktober aanstaande organiseert het Kennisnetwerk Data Science een workshop Data Visualisatie met Tableau...

Meer informatie ›