IT Academy colleges: Blockchain

IT Academy Noord-Nederland sluit 2017 af met een IT Academy college over blockchain voor professionals, studenten en werkzoekenden. Op dinsdag 19 december van 15.00 – 17.00 uur geven voorzitter van Foundation for Law & ICT Kees de Vey Mestdagh en Product Development Director van Exact Johannes Brouwer een college over de ontwikkelingen, de zin en onzin van blockchain en hoe blockchain wordt toegepast in de praktijk. Dit inspirerende college vindt plaats in congres- en vergaderruimte Het Kasteel dat beschikbaar is gesteld door Noorderpoort. 

Blockchain wordt gezien als een van de meest disruptieve innovaties van de afgelopen jaren. Blockchain is de technologie die Bitcoin mogelijk maakt en zorgt ervoor dat de essentiële functies van de ‘vertrouwde derde partij’(trusted third party) volledig geautomatiseerd zijn via het internet. Maar was is nu precies blockchain? Wat kan je ermee en is het voor iedereen even interessant? Tijdens deze editie van IT Academy colleges wordt hierop ingegaan. Daarnaast wordt een praktijkvoorbeeld in de blockchain uitvoerig besproken.  


Spreker Kees de Vey Mestdagh

Kees de Vey Mestdagh, Ph.D., LL.M., BA. Psych., heeft bij de Rijksuniversiteit Groningen de bachelor- en masteropleidingen IT-Recht en Recht & ICT ontwikkeld en geleid. Zijn onderzoek concentreerde zich vooral op IT-recht (smart contracts, digitaal betalingsverkeer, privacy, intellectuele eigendom), internet governance en de toepassing van ICT bij modelleren van de toepassing van juridische kennis. Momenteel is Kees voorzichter van de Foundation for Law & ICT. De foundation initieert en coördineert onderwijs en onderzoek op het gebied van recht en ICT. Zijn werk is voornamelijk gericht op ‘legal engineering’.   


Spreker Johannes Brouwer

Johannes Brouwer, MSc, heeft zijn mastergraad in de economie aan de Universiteit van Amsterdam behaald. In het verleden heeft hij uitgebreide werkervaring opgedaan bij grote ICT-bedrijven zoals Ordina en Oracle.  Verder heeft hij gewerkt als programmamanager Big Data bij het RDW waar hij te maken heeft gehad met concrete data obstakels en oplossingen. Daarnaast is hij initiator van het Award winnende (Computable Awards 2017) Bike Blockchain project van RDW. Johannes is een gevestigde naam in de Big Data en werkt momenteel als Product Development Director bij Exact, hoofd van het Data Science team en werkt met een project in de blockchain. Dit project zal hij tijdens het college toelichten.


 
Kees de Vey Mestdagh
Kees de Vey Mestdagh
Johannes Brouwer
Johannes Brouwer

Programma

14.30 - 15.00 Inloop
15.00 - 15.10 Opening door IT Academy Noord-Nederland
15.10 - 16.00  Spreker Kees de Vey Mestdagh
16.00 - 16.15 Pauze
16.15 - 17.00 Spreker Johannes Brouwer
17.00 - 17.30  Afsluiting & netwerken

 


Sfeerimpressie IT Academy colleges

Benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers van een van onze college? Bekijk dan de onderstaande video. Om de innovatieve kracht van het Noorden te versterken en netwerken blijvend met elkaar te verbinden bieden wij regelmatig IT Academy colleges aan. Wat maakt onze colleges zo uniek?

  • De nieuwste online/ict trends en ontwikkelingen verzorgd door hoogleraren & docenten van de noordelijke kennisinstellingen en experts uit het werkveld
  • Netwerken met een zeer divers publiek: ieder college is open voor medewerkers van overheden & bedrijven en voor studenten & werkzoekenden
  • De colleges en netwerkborrels zijn gratis

Praktische informatie

Datum 19 dec 2017
Type IT Academy college
Locatie Het Kasteel, Melkweg 1 Groningen
Tijd 14:30 - 17:30 uur
Prijs Gratis
  • Deel

Meer evenementenInformatieavond voor professionals & bedrijven

23 jan
17:00 - 20:00 uur
Zernikeplein 7, Hanzehogeschool

HanzePro organiseert donderdag 23 januari 2020 een informatieavond voor professionals en bedrijven waar het gehele...

Meer informatie ›

Werkgeversmarkt Make IT Work | Software Engineering

25 feb
16:00 - 20:00 uur
Hét Kasteel, Melkweg 1 Groningen

Op 25 februari 2020 staat de vierde werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in...

Meer informatie ›

Conferentie Nederland Digitaal 2020

16 mrt - 19 mrt
Groningen

De tweede editie van de jaarlijkse conferentie Nederland Digitaal vindt van 16 tot en met 19 maart 2020 plaats in...

Meer informatie ›