Introductieworkshop GIS

Op donderdag 24 mei aanstaande organiseert het kennisnetwerk Data Science Noord-Nederland in samenwerking met de afdeling Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen, Centrum voor Informatie Technologie (CIT), een introductieworkshop GIS. GIS kennis is een absolute meerwaarde voor de hedendaagse Data Scientist.

GIS (Geografisch Informatie Systeem) is op dit moment erg populair. Tegenwoordig hebben we steeds meer de beschikking over data met een locatie component, zoals postcode + huisnummer of x,y/Lat Long coördinaten. Met behulp van GIS kan deze data beter gegenereerd, bewerkt en geanalyseerd worden. De visualisatie van GIS is meestal een kaart.

De informatie die beschikbaar komt door GIS toe te passen is ontzettend interessant. Zo kun je als bedrijf bijvoorbeeld op basis van adresgegevens (postcode + huisnummer) je klantenbestand geografisch in kaart brengen. Misschien zijn hier wel bepaalde patronen in te herkennen. Je kunt deze ook verrijken met andere data. Bijvoorbeeld demografische gegevens van het CBS. Ook dit kun je weergeven op dezelfde kaart. Wie weet wat voor inzichten dat oplevert. Om de mogelijkheden van GIS beter te ontdekken organiseren we een introductieworkshop GIS. De workshop wordt verzorgt door medewerkers van de Geodienst van RUG CIT. Na een korte introductie gaan we, met behulp van QGIS 3, aan de slag met een verschillende casussen.

Voor meer informatie en inschrijven, verwijzen wij naar de meet-up pagina van het kennisnetwerk Data Science.

Teksten van www.meetup.com.

Praktische informatie

Datum 24 mei
Type Extern evenement
Locatie RUG: CIT, Nettelbosje 1 in Groningen
Tijd 18:00 - 20:15 uur
  • Deel