GRoninger Researchers' Night

GRoninger Researchers' Night (GRRN) is het nieuwe interactieve festival over onderzoeken, ontwerpen & ondernemen. Met het thema ‘Power of Play’ word jij als toeschouwer zelf onderzoeker. FabLab, Groninger Forum, Science LinX en Infoversum brengen vernieuwende wetenschap en technologie samen.

Zet het full dome 3D theater Infoversum op zijn kop met onder anderen de kunstenaars van Viesueel Geweld en WERC. Schommel de virtuele wereld binnen met Happy Ship en speel met verschillende generaties robots, van NAO tot drone. Het kan allemaal tijdens de GRoninger Researchers' Night, op vrijdag 25 september. Onder het mom 'leren doe je door te doen' maak je kennis met het lab als plek voor serious playing. Bezoekers kunnen zelf experimenteren en nieuwe ontdekkingen doen.

Laat je creativiteit  en ondernemerschap de vrije loop in één van de vele lezingen, workshops en live experimenten in Groninger Forum en Launch Cafe. Test je zintuigen bij het synesthesie experiment of laat je meevoeren door geuren-DJ Scents of Music.  Maak het onmogelijke met de 3D printers en scanners van Fablab en speel de hoofdrol in een DIY dansvoorstelling in de Remonstrantse Kerk.

Voor scholieren is er 's middags ook nog een speciaal programma: Future Lab.

Praktisch

  • Wat: GRoninger Researchers' Night
  • Wanneer: vrijdag 25 september, vanaf 20:00
  • Waar: Diverse locaties in Groningen, FabLab /Launch Cafe / VentureLab North (Herestraat 106), Groninger Forum (Hereplein 73), InfoVersum (Vrydemalaan 2), Frysklab (naast het Infoversum), Remonstrantse Kerk (Coehoornsingel 14), Watertoren 'de Bovenkamer van Groningen' (Noorderbinnensingel 14).
  • Kaarten: via de website van de GRoninger Researchers' Night

Deze avond is onderdeel van de European Researchers’ Night, een avond waarop in honderden Europese steden de wetenschap op een speelse en toegankelijke manier centraal staat. In Nederland doen vijf steden mee. Op deze manier willen onderzoekers laten zien wat er allemaal gebeurt in hun labs. Meer over het programma is te vinden op de website van de Groninger Researchers’ Night.

Praktische informatie

Datum 25 sep 2015
Locatie Diverse locaties in Groningen
Prijs Gratis
  • Deel

Meer evenementenSave the date: 17 oktober 2019

17 okt
08:30 - 17:30 uur
MartiniPlaza

Tijdens Trendship 2019 vieren wij het vijfjarig bestaan van IT Academy Noord-Nederland graag samen met leden van...

Meer informatie ›

Computable Awards 2019

29 okt
16:30 - 23:30 uur
Beatrix Theater in Utrecht

Op 29 oktober maakt Computable de winnaars bekend tijdens een spectaculaire awardsshow. ICT-vakblad Computable heeft...

Meer informatie ›

Werkgeversmarkt Make IT Work

19 nov
16:00 - 20:00 uur
Leeuwarden of Groningen

Op 19 november 2019 staat de derde werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in...

Meer informatie ›