GRoninger Researchers' Night

GRoninger Researchers' Night (GRRN) is het nieuwe interactieve festival over onderzoeken, ontwerpen & ondernemen. Met het thema ‘Power of Play’ word jij als toeschouwer zelf onderzoeker. FabLab, Groninger Forum, Science LinX en Infoversum brengen vernieuwende wetenschap en technologie samen.

Zet het full dome 3D theater Infoversum op zijn kop met onder anderen de kunstenaars van Viesueel Geweld en WERC. Schommel de virtuele wereld binnen met Happy Ship en speel met verschillende generaties robots, van NAO tot drone. Het kan allemaal tijdens de GRoninger Researchers' Night, op vrijdag 25 september. Onder het mom 'leren doe je door te doen' maak je kennis met het lab als plek voor serious playing. Bezoekers kunnen zelf experimenteren en nieuwe ontdekkingen doen.

Laat je creativiteit  en ondernemerschap de vrije loop in één van de vele lezingen, workshops en live experimenten in Groninger Forum en Launch Cafe. Test je zintuigen bij het synesthesie experiment of laat je meevoeren door geuren-DJ Scents of Music.  Maak het onmogelijke met de 3D printers en scanners van Fablab en speel de hoofdrol in een DIY dansvoorstelling in de Remonstrantse Kerk.

Voor scholieren is er 's middags ook nog een speciaal programma: Future Lab.

Praktisch

  • Wat: GRoninger Researchers' Night
  • Wanneer: vrijdag 25 september, vanaf 20:00
  • Waar: Diverse locaties in Groningen, FabLab /Launch Cafe / VentureLab North (Herestraat 106), Groninger Forum (Hereplein 73), InfoVersum (Vrydemalaan 2), Frysklab (naast het Infoversum), Remonstrantse Kerk (Coehoornsingel 14), Watertoren 'de Bovenkamer van Groningen' (Noorderbinnensingel 14).
  • Kaarten: via de website van de GRoninger Researchers' Night

Deze avond is onderdeel van de European Researchers’ Night, een avond waarop in honderden Europese steden de wetenschap op een speelse en toegankelijke manier centraal staat. In Nederland doen vijf steden mee. Op deze manier willen onderzoekers laten zien wat er allemaal gebeurt in hun labs. Meer over het programma is te vinden op de website van de Groninger Researchers’ Night.

Praktische informatie

Datum 25 sep 2015
Locatie Diverse locaties in Groningen
Prijs Gratis
  • Deel

Meer evenementenKennissessie ‘Werken met IT’

20 jun
16:00 - 19:00 uur
Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk

Op 20 juni organiseren Samenwerking Noord en Bossers & Cnossen in het Hotel Van der Valk aan de Borchsingel 53 in...

Meer informatie ›

Mini college Security Officer

25 jun
16:30 - 17:30 uur
Meerwold, Laan Corpus den Hoorn 300, Groningen
27 plaatsen

Op dinsdag 25 juni organiseert IT Academy Noord-Nederland een mini college Security Officer. Tijdens deze sessie maak...

Meer informatie ›

Save the date: 17 oktober 2019

17 okt
08:30 - 17:30 uur
MartiniPlaza

Tijdens Trendship 2019 vieren wij het vijfjarig bestaan van IT Academy Noord-Nederland graag samen met leden van...

Meer informatie ›